Μελέτη για τη Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής- Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τη «Μελέτη για τη Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής- Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα», Η μελέτη εκπονήθηκε μετά από απόφαση και ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016 και ενώ Υπουργός πολιτισμού ήταν ο κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ ολοκληρώθηκε κατά το τρέχον έτος 2017 και ενώ Υπουργός Πολιτισμού διατελεί η κυρία Λυδία Κονιόρδου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το απόσπασμα ή ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά στην επίσημη καταγραφή του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και η οποία αναμένεται ότι θα καταδείξει τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία των επιμέρους κλάδων που τον αποτελούν (εικαστικά, παραστατικές τέχνες, μουσική, μουσεία, εκδόσεις, κινηματογράφος, gaming, design κ.λπ.).

Όλη η ανακοίνωση στο σύνδεσμο του Υπουργείου Πολιτισμού: http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=66294

Η μελέτη ολοκληρώθηκε με πόρους του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ την επιστημονική μελέτη και ολοκλήρωση του  έργου ανέλαβε το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η σύνοψη της μελέτης για τη Χαρτογράφηση της Πολιτιστικής- Δημιουργικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα – στην ελληνική γλώσσα

Executive Summary of the study Mapping the Cultural and Creative Industries in Greece – in English language

Το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας χαιρετίζει τέτοιες και ανάλογες πρωτοβουλίες καθώς αυτές αποτελούν την κεντρομόλο δύναμη που κινεί τις πολιτισμικές, πολιτιστικές, δημιουργικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις, έργο και ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το Συμβούλιο Τεχνών εκφράζει και ενθαρρύνει τον επιστημονικό διάλογο στα ετήσια συνέδρια με τίτλο «… Διεθνές Συνέδριο Για Την Πολιτιστική Και Δημιουργική Οικονομία Και Ανάπτυξη», που διοργανώνει επιτυχώς τα τελευταία εννέα συναπτά έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε αναγνωρισμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους και εμβέλειας να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους.

Για περισσότερα παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε τις πηγές μας και τους ενδιαφέροντες συνδέσμους παρακάτω:

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: http://ep.culture.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=198

Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης: http://ipa.panteion.gr/index.php/gr/

Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης: http://topa.panteion.gr/

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών: http://panteion.gr/index.php/el/

Δίκτυο για την Δημιουργική Ελλάδα: https://creativegreece.net/