ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ICCEDA 2018– ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Αθήνα, 4-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας σε συνεργασία με το Διεθνές Ανεξάρτητο Συμβούλιο Τεχνών διοργανώνει το Συνέδριο με τίτλο και θέμα «9o Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη» και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προτάσεις για παρουσίαση εισήγησης στο συνέδριο. Το 9ο ICCEDA 2018 είναι αφιερωμένο στη φιλία ανάμεσα στις Μεσογειακές χώρες. Το 2018 είναι επίσης και το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 17 Μαΐου 2017 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χώρος διεξαγωγής το κύριο μέρος του συνεδρίου, 5 και 6 Οκτωβρίου 2018

Μουσείο της Ακρόπολης, Αμφιθέατρο

Ημερομηνίες διεξαγωγής

4-7 Οκτωβρίου 2018

Ατζέντα

1η ημέρα, 4 Οκτωβρίου: Εγγραφές, Συναντήσεις, Επίσημο Δείπνο

2η ημέρα, 5 Οκτωβρίου: Συνέδριο, Ομάδες εργασίας, Δείπνο/Πολιτιστικές εκδηλώσεις

3η ημέρα, 6 Οκτωβρίου: Συνέδριο, Ομάδες εργασίας, Δείπνο/Πολιτιστικές εκδηλώσεις

4η ημέρα, 7 Οκτωβρίου: Συναντήσεις, Ξεναγήσεις

Χώρες

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προερχόμενοι από τις παρακάτω αναφερόμενες χώρες γύρω από τη Μεσόγειο καθώς επίσης από χώρες με επενδυμένο ενδιαφέρον για τις Μεσογειακές χώρες είναι ευπρόσδεκτοι να στείλουν τη συμμετοχή τους. Επαγγελματίες και οργανισμοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους, σχετικό με τα προτεινόμενα θέματα του ICCEDA και προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και από άλλες χώρες μπορούν, επίσης, να στείλουν πρόταση συμμετοχής.

Νοτιότερη Ευρωπαϊκή ακτή, από τη δύση στην ανατολή

Γιβραλτάρ, Ισπανία, Γαλλία, Μονακό, Ιταλία, Μάλτα , Σλοβενία

Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία

Λεβαντινή ακτή, από το βορρά στο νότο

Συρία, Κύπρος, Ισραήλ, Παλαιστίνη (Gaza Strip)

Βόρεια Αφρικάνικη ακτή, από την ανατολή στη δύση

Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο

Στόχος του Συνεδρίου

Στόχος της διάσκεψης είναι να φέρει κοντά ακαδημαϊκούς, πολιτιστικούς φορείς και επαγγελματίες από το χώρο των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών που συμμετέχουν σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες ή δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των κοινωνιών και των πολιτιστικών παραγόντων, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, την κοινωνική κατανόηση και ένταξη.

Η πληροφορία και γνώση που παράγεται στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες και τους εκπροσώπους των οργανώσεων να κατανοήσουν καλύτερα το έργο και τον τρόπο λήψης αποφάσεων των άλλων, τα προγράμματα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι οργανισμοί και τα κριτήρια που ορίζονται για την αξιολόγηση των προτάσεων. Μπορεί επίσης να διευκολύνει την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, τη δικτύωση και τη συνάντηση δυνητικών και μελλοντικών εταίρων που μπορούν να οδηγήσουν σε γόνιμα σχέδια και βιώσιμες κοινοπραξίες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φορείς πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, πολιτικούς και διπλωμάτες, πολιτιστικούς διαχειριστές, καλλιτέχνες, δημιουργούς, καλλιτέχνες, εκπαιδευτές και καλλιτέχνες, καθώς και σε ακαδημαϊκούς, καινοτόμους, διανοούμενους, επιχειρηματίες και ακτιβιστές, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, τις τέχνες και και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το συνέδριο, γίνεται κάθε χρόνο από το 2009 με τη συμμετοχή εκλεκτών και καθιερωμένων Ελλήνων και αλλοδαπών επιστημόνων, οργανισμών και φορέων πολιτισμού, των γραμμάτων των τεχνών και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπροσώπους οργανισμών και φορέων να υποβάλλουν την εισήγησή τους σχετική με τους θεματικούς άξονες που αναφέρονται πιο κάτω.

Προτεινόμενες θεματικές ενότητες

Πολιτιστική κληρονομιά: ο προμαχώνας της πολιτιστικής βιωσιμότητας, η διαπολιτισμική επικοινωνία και οι κοινωνικές αλλαγές, η πολιτιστική οικονομία και η κοινωνική παρέμβαση, η πολιτιστική ένταξη, οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, οι περιφερειακές πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον και αειφορία στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, η πολιτιστική ποικιλομορφία, το πολιτιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο και η δικαιοσύνη, η συγκέντρωση κεφαλαίων παραγόμενων από τους τομείς πολιτισμού, η υποστήριξη και χορηγία μεταξύ Ασίας και ευρωπαϊκών χωρών, των ανοιχτών πόλεων και της κινητικότητας.

Διαθεσιμότητα: Υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων για 4 βασικούς ομιλητές

Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε υποβολή εισηγήσεων σε όμορες θεματικές ενότητες.

Οι εισηγήσεις μπορούν να υποβληθούν σε μορφή 15λεπτων παρουσιάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι εισηγητές οφείλουν να καταθέσουν περίληψη της εισήγησής τους (έως 200 λέξεις σε αρχείο word) και σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ταχ. διεύθυνση, τηλέφωνα, email). στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

admin@artscouncilgreece.gr


Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 15 Ιουλίου 2018

Ημερομηνία έγκρισης προτάσεων: 1 Αυγούστου 2018

Χορηγοί

Εάν είσαστε χορηγός ή υποστηρικτής ή επιθυμείτε να στηρίξετε, προωθήσετε το έργο σας και να προβληθείτε μέσα από το ICCEDA, μπορείτε να αποστείλετε στο Διοικητικό Συμβούλιο το αίτημά σας. Εμείς θα το εξετάσουμε και θα προτείνουμε με την ομάδα μας τον βέλτιστο σχεδιασμό προβολής, προώθησης και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:

admin@artscouncilgreece.org

Η Οργανωτική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή

Σημαντική Σημείωση: Κάθε πληροφορία που εμπεριέχει το όνομά σας, αριθμό τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα διανεμηθεί ή δεν θα πωληθεί σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος. Δεν θα λάβετε στο email σας προωθητικό υλικό ή άλλο υλικό από τους διοργανωτές του ICCEDA με εξαίρεση το κείμενο της πρόσκλησης ή/και το Δελτίο Τύπου. Εάν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε καμία ειδοποίηση, θα πρέπει να μας ενημερώσετε.