27 εκθέσεις εικαστικών που εγκαινιάζονται τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Φωτ.: Ευτυχία Βλάχου. “Συμβιωτικά”, Performance Χρυσάνθης Κουμιανάκη.

Ελληνίδες εικαστικοί στο ΕΜΣΤ, Λουκία Αλαβάνου στη Στέγη, Νάσος Δάφνης στο Πάρκο Ελευθερίας, τα χρωματικά όργια του Φίλιππου Θεοδωρίδη στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη και άλλες 23 εκθέσεις που αξίζει να δείτε.

Χρήστος Παρίδης

Χρήστος Παρίδης 5.11.2023 | 08:46

Συμβιωτικά

Ένα σύγχρονο αφήγημα της επιμελητικής ομάδας miss dialectic για τη συνύπαρξη, το οποίο εστιάζει στη διαδικασία επικοινωνίας μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων και ορίζει τον νοηματικό πυρήνα του πρότζεκτ που πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων δράσεων. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών, της Μαρίας Βαρελά, της Χρυσάνθης Κουμιανάκη, της Καρολίνας Κρασούλη και της Χριστίνας Μήτρεντσε, καθώς και της καλλιτεχνικής ομάδας Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη και Γιάννης Δελαγραμμάτικας). Συνθέσεις της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας από τη συλλογή του ΕΜΣΤ έρχονται να συμπληρώσουν την έκθεση. 

ΕΜΣΤ ( Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή
12 Οκτωβρίου – 26 Νοεμβρίου

Παράλληλη θέαση

20 εικαστικές εκθέσεις για τον Νοέμβριο
 Ηώ Αγγελή, Slalom, 2022. Συλλογή Τράπεζας της Ελλάδος.

Με πορεία σχεδόν εκατό ετών, η Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες συλλογές ελληνικής τέχνης. Πολλά από τα έργα της διακρίνονται για τον σημαντικό ιστορικό χαρακτήρα τους, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με ενδιαφέροντα αποκτήματα της νεότερης εικαστικής γραφής. Στην έκθεση «Παράλληλη Θέαση», 70 έργα τέχνης από τη συλλογή, διαφορετικής τεχνοτροπίας και εποχής, εκτίθενται για πρώτη φορά σε παράλληλη παρατήρηση με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ τους.

Επιμέλεια: Χάρις Κανελλοπούλου

Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
2 Νοεμβρίου 2023 – 21 Ιανουαρίου 2024

Για να διαβάσετε oλόκληρο το άρθρο, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πηγή: LIFO