Έρωτας. Θεός Μέγας!

Μοιραίος πρωταγωνιστής της μυθολογικής Ελλάδας, ο φτερωτός ταραξίας λαβώνει με τα βέλη του παντοδύναμους θεούς, ξακουστούς ήρωες αλλά και κοινούς θνητούς.

Με τη δύναμη του έρωτα άλλωστε ο πατέρας των θεών Δίας ξελογιάζει την Ευρώπη στο Δικταίον Άνδρον. Ο Ορφέας κατεβαίνει στις πύλες του Άδη, στον Αχέροντα ποταμό, για να ξανακερδίσει την Ευρυδίκη. Η καρδιά του Πάρη πλημμυρίζει από μοιραίο πάθος για την Ωραία Ελένη της Σπάρτης. Ο Οδυσσέας – 20 χρόνια μετά – επιστρέφει στην Ιθάκη και την αφωσιωμένη σύζυγό του Πηνελόπη.

Ορφές και Ευρυδίκη : Έρωτας έως το θάνατο

Ποταμός της λύπης∙ προθάλαμος του Κάτω Κόσμου∙ η τελευταία διαδρομή των ανθρώπινων ψυχών…Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Τραγική περίπτωση η απέλπιδα προσπάθεια του Ορφέα να διεκδικήσει από τους υποχθόνιους θεούς του σκότους την αγαπημένη σύζυγό του Ευρυδίκη και να την οδηγήσει ξανά στη γη του φωτός.

Δίας και Ευρώπη: Κοσμογονικός έρωτας

Τόπος γέννησης του Δία∙ αφιερωμένο στη λατρεία του μέγιστου των θεών, το Δικταίον Άντρονθεωρείται – σύμφωνα με άλλο αρχαίο μύθο – το μέρος όπου οι νύμφες και οι νεράιδες έστρωσαν το νυφικό κρεβάτι για την ένωση του Δία με την Ευρώπη, όταν αυτός «χτυπημένος» από τον θεό Έρωτα μεταμορφώθηκε σε περήφανο ταύρο και οδήγησε εκεί την όμορφη πριγκίπισσα.

Οδυσσέας και Πηνελόπη: Πίστη και αφοσίωση

Μέχρι και σήμερα, η Ιθάκη της Πηνελόπης και του Οδυσσέα, το νησί σύμβολο της νοσταλγίας για την πατρίδα, ταξιδεύει μέσα από την Οδύσσεια τον «μύθο» της στα πέρατα του κόσμου!
Ο βασιλιάς της Ιθάκης Οδυσσέας αναγκάζεται να αποχωριστεί την λατρευτή σύζυγό του Πηνελόπη για να ακολουθήσει τους συντρόφους του Αχαιούς στον Τρωικό Πόλεμο. Για χρόνια πολλά μετά το τέλος του πολέμου, περιπλανιέται σε τόπους εξωτικούς∙ αντιστέκεται στα θέλγητρα της μάγισσας Κίρκης και στο τραγούδι των Σειρήνων∙ αντιμετωπίζει τα στοιχειά της φύσης και την «μήνιν» των θεών. Τη σκέψη του όμως γεμίζει το όνειρο της επιστροφής στο βασίλειο της καρδιάς του, την Ιθάκη και στην αφοσιωμένη σύζυγό του Πηνελόπη που τον περιμένει καρτερικά αψηφώντας τον χρόνο, την απόσταση και την πολιορκία των επίδοξων μνηστήρων.

Helen Menelaus

Μενέλαος- Ελένη – Πάρης : Μοιραίο πάθος

Στη μυθική Σπάρτη, την “κοίλη Λακεδαίμων”, την περιοχή μεταξύ του όρους Ταΰγετου και Πάρνωνα, βασίλευε ο Μενέλαος, ο μικρότερος αδελφός του Βασιλιά Αγαμέμνονα και σύζυγος της Ωραίας Ελένης. Η γαλήνη του ζευγαριού ταράχθηκε τη στιγμή που ο Πάρις, οδηγούμενος από την Αφροδίτη, που του είχε υποσχεθεί να του δώσει για γυναίκα του την ομορφότερη στον κόσμο, κατέφτασε στη Σπάρτη. Και ενώ ο Μενέλαος απουσίαζε σε ταξίδι στην Κρήτη, πληροφορήθηκε από την Ίριδα ότι ο Πάρις είχε αρπάξει την Ωραία Ελένη και είχε φύγει για την Τροία, παίρνοντας μαζί του και τμήμα των βασιλικών θησαυρών. Τότε επέστρεψε αμέσως στη Σπάρτη για να ετοιμαστεί για την εκστρατεία κατά της Τροίας, εκκινώντας έτσι το μακροχρόνιο, οδυνηρό και πλέον φημισμένο πόλεμο στα πέρατα της γης και τους αιώνες, τον Τρωΐκό!

Για περισσότερα παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε το σύνδεσμο του VISIT GREECE.