Προτάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις χρηματοδοτεί ο Δήμος Λαρισαίων

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΠΟΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων θα χρηματοδοτήσει το επόμενο διάστημα και για όσο ακόμα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προτάσεις που θα υποβάλλουν καλλιτέχνες και σχήματα της πόλης, ενισχύοντας έμπρακτα το πολιτιστικό δυναμικό της.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν – τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα – στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, Πάνος Σάπκας.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι μετά από δύο δύσκολους μήνες έχουμε πλέον περάσει σε μια φάση μετάβασης στην κανονικότητα. Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος βοήθησε τους συμπολίτες με διανομή αγαθών, στήριξη των ευπαθέστερων από αυτούς, καθώς και με τη δημιουργία του larissamazi.gr, μέσω του οποίου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν από το σπίτι με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

Το ίδιο διάστημα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού είχε πλούσια δράση, ανεβάζοντας στη σελίδα της στο facebook πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της τα προηγούμενα χρόνια, με τον γενικό τίτλο «ο πολιτισμός δεν κατεβάζει ποτέ ρολά», μια πρωτοβουλία που συγκέντρωσε τα θετικά σχόλια των συμπολιτών. Ανάλογες δράσεις πραγματοποίησαν και τα μουσεία και οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αυτό δεν έγινε τυχαία, αφού ο πολιτισμός πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή, γιατί ενώνει, θωρακίζει και παρηγορεί τους ανθρώπους.

Με δεδομένο ότι οι ανοιχτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λείψουν και το επόμενο διάστημα, το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορεί να έχει εισοδήματα. Ήδη, έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα για την στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού και ο Δήμος Λαρισαίων συμπράττει στηρίζοντας την Τέχνη και τους καλλιτέχνες.

Έτσι, οι ντόπιοι καλλιτέχνες θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για διάφορες  δραστηριότητες, τις οποίες στη συνέχεια θα χρηματοδοτεί ο δήμος ώστε να προβάλλονται στους Λαρισάιους.

«Δεν ενισχύουμε μόνο το μεροκάματο των καλλιτεχνών αλλά δείχνουμε σε όλους ότι υπάρχουν οι δυνατότητες ανάδειξης του πολιτισμού, μέσα από πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Σάπκας ανέφερε οτι η Λάρισα είναι πρωτοπόρος στο να κάνει πράξη το σύνθημα «Πόλη του Πολιτισμού». Με αυτή μας την πρωτοβουλία στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του πολιτισμού και όχι μόνο στα λόγια! Αποστολή μας είναι η προαγωγή της δημιουργίας, γιατί οι καλλιτέχνες είναι συνεργάτες μας. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά να ενισχύσουμε τους καλλιτέχνες μας.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει ασφαλώς να είναι προσαρμοσμένες στη συγκυρία και ο δήμος θα βοηθήσει να υλοποιηθούν με online μεταδόσεις ή μαγνητοσκοπήσεις τους.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στο email της Αντιδημαρχίας adhm6@larissa-dimos.gr.

«Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων. Η Τέχνη ενώνει και δεν διαιρεί», κατέληξε ο κ. Σάπκας.

Στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης τύπου, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι λόγω των συγκυριών της πανδημίας αναβάλλονται, το Φεστιβάλ Πηνειού, το φεστιβάλ OPEN NIGHTS, καθώς και το φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάιο και τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Μ.Κ. 

Πηγή: Larissanet.gr

Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email