Ναύπλιο: Μουσική Οδύσσεια (Musical Odyssey 2023)

Από 1η Αυγούστου έως 8 Αυγούστου 2023
Μουσική Οδύσσεια (Musical Odyssey 2023): Το θερινό Σχολείο Μουσικής πραγματοποιείται στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης μουσικών καλλιτεχνών και δασκάλων. Συναυλίες κλασικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των σεμιναρίων της διοργάνωσης:
1η έως 6 Αυγούστου 2023, συναυλίες στο Βουλευτικό και στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου “Κ. Νόνης”, ώρα 21:00.
7 Αυγούστου 2023 -Συναυλία στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, ώρα 21:00.
8 Αυγούστου 2023 στο Βουλευτικό, εορταστική συναυλία και απονομή βραβείων.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
Πλατεία Φιλελλήνων, ώρα 21:00
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: “Ο Μίκης των ποιητών” .
Δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού, ενώνουν τις φωνές τους και μας ταξιδεύουν στην ιστορία του τόπου μας, μέσα από τα τραγούδια τους.

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023
Παραλία Καραθώνα, ώρα 21:00
Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο θερινό κέντρο “Ουτοπία”, στην παραλία Καραθώνα, από τον σύλλογο “Αρματωμένοι Μωραΐτες”, με ελεύθερη είσοδο. Θα ακούσουμε το μουσικό σχήμα “Γραμμές”, τον Παναγιώτη Αγγελακόπουλο και στο κλαρίνο τον Θοδωρή Τασούλα.
Ανυφί Ναυπλίου, ώρα 20:30
Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας “Αγίας Σωτήρας” στο Ανυφί, πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανυφίου “Ο Μάη-Νικόλας” μουσική βραδιά. Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης, ενώ στο πιάνο και στο τραγούδι οι Κώστας Σαλεσιώτης και Βαγγέλης Ζερβόπουλος.
Λευκάκια Ναυπλίου, ώρα 20:30
Στο πλαίσιο της εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα “Mia Band“.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
Θέση «Π» Λιμένας Ναυπλίου, ώρα 21:00
Ο σταθερά αγαπημένος του κοινού -για περισσότερο από δύο δεκαετίες- ερμηνευτής, που ξεχώρισε στη γενιά του και μάγεψε το κοινό, ο Γιάννης Πλούταρχος, με τον είδη πολύ δημοφιλή νέο συνθέτη και ερμηνευτή Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα Κακοσαίου, έρχονται να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι με λαϊκές επιτυχίες, μεγάλες μπαλάντες αλλά και χαρούμενα pop beat!

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
Θεατράκι ΟΣΕ (αλλαγή!), ώρα 21:00
Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό, με το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου “Συμφωνία” και τραγουδιστών, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου-αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη.
Τραγούδι – Κιθάρα: Βαγγέλης Ζερβόπουλος. Τραγούδι: Κώστας Σαλεσιώτης. Μπουζούκι: Κυριάκος Σιατερλής. Πιάνο: Κωνσταντίνος Μπάτας.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023
Άρια Ναυπλίου, ώρα 20:30
Συναυλία με Ύμνους, ποίηση και τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.
Στην πλατεία, δίπλα από τον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άριας, πραγματοποιείται  μουσική εκδήλωση, από τον Βυζαντινό Χορό του Αγίου Πέτρου Άργους και τη Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 21:00 – “Μια θάλασσα τραγούδια”
Ο  Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι” παρουσιάζουν μουσική εκδήλωση, με παραδοσιακά τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και νησιώτικα, με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και φωνητικού  συνόλου υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023
Άρια Ναυπλίου, ώρα 20:00
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νικόλαος Αμοργιανός και οι σπουδαστές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Από 20 έως 26 Αυγούστου 2023
Εικαστική έκθεση “Ναυπλιάδα 2023”, στο ανακαινισμένο πάρκο του Κολοκοτρώνη, με πολυάριθμα έργα τοπικών κυρίως καλλιτεχνών.

Από 25 έως 27 Αυγούστου 2023
Δημοτικό διαμέρισμα Μιδέας
“Αλκμήνεια 2023”

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Φάρος Ναυπλίου, ώρα 21:00
Κάτω από το ολόγιομο, λαμπερό φεγγάρι του Αυγούστου, η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για την γνησιότητα, τη ζεστασιά της και την αυθεντική ψυχαγωγία, που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που επιμελείται ο Στέλλιος Φωτιάδης, με γνωστά λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά τραγούδια και όλες τις επιτυχίες της. Πάντα με ελεύθερη είσοδο…