Δεν είναι όλα εφήμερα: σημαντικές στιγμές του ΥΠΠΟΑ για το 2018

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 από 11:30 έως 14:00

Εθνικό Θέατρο-Κεντρική Σκηνή

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα.

Για δήλωση παρουσίας παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/388649088562732/

Οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί, οι Διευθύνσεις και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επιλέγουν και μοιράζονται με το κοινό σημαντικές στιγμές τους για το 2018, που διαφαίνεται ότι θα αφήσουν το πολιτισμικό τους αποτύπωμα. 

Παραστάσεις, συναυλίες, αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και η αναγνώριση εκφάνσεων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας από την UNESCO αποτελούν μερικές από τις στιγμές του 2018 που θα παρουσιαστούν με τη μορφή σύντομων βίντεο και παρουσιάσεων σε σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Αμπαζή, Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Μια γιορτή για στιγμές πολιτισμού που αντέχουν στο χρόνο, για μικρές κυψέλες δημιουργίας στο νόημα των οποίων καταφεύγουμε, μια γιορτή πολιτισμού για όσα δεν είναι εφήμερα. Στα στιγμιότυπα αυτά συμπυκνώνεται η δικαίωση των πολιτισμικών προσδοκιών μας για να μετουσιωθεί σε γεγονότα στα οποία θα επιστρέφουμε για να κρατηθούμε αισιόδοξοι.

«Είναι οι στιγμές που εικονοποιούν και σταδιακά πραγματώνουν την πορεία μιας πολιτικής του πολιτισμού που έχει ως στρατηγικούς στόχους τη δημιουργική οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής, τα πολιτισμικά δικαιώματα όλων, τη μείωση των πολιτισμικών ανισοτήτων και διακρίσεων», τονίζει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Myrsini Zorba, «με την πολιτισμική δημοκρατία ως θεμελιώδη συνθήκη της πολιτικής δημοκρατίας».

Στη γιορτή συμμετέχουν: 
Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece, 
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Athens & Epidaurus Festival, 
National Opera of Greece – Εθνική Λυρική Σκηνή, 
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra, 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall, 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Olympia International Film Festival for children and young people 
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre,
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Hellenic Foundation for Culture, 
Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, 
Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων, 
Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Ηλείας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Αργυρώ Ανανιάδου και είναι ανοιχτή σε όλους.​

Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email