Οργανισμός

  Το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας (ΣΤΕ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι στόχοι και οι σκοποί του Συμβουλίου Τεχνών της Ελλάδας  αναφέρονται αναλυτικά στο καταστατικό του φορέα το οποίο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Συμβουλίου Τεχνών.

 

  Το Συμβουλίου Τεχνών έχει δημιουργηθεί με στόχο την ουσιαστική στήριξη άλλων πολιτιστικών φορέων, οργανισμών, εταιρειών και ατόμων με τα μέσα που διαθέτει, τον προγραμματισμό που προτείνει, κυρίως μέσα από την προβολή στην αναβάθμιση των μοντέλων διαχείρισης, προώθησης και χρηματοδότησης στους πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς και δημιουργικούς τομείς ενδιαφέροντος.

 

  Ο βαθύτερος στόχος του Συμβουλίου Τεχνών της Ελλάδας είναι η γνώση. Η κατανόηση των θέσεων και των προσδοκιών των καλλιτεχνών και των καλλιτεχνικών φορέων καθώς επίσης και η έρευνα σε θέματα που αφορούν στο κοινωνικό κεφάλαιο και τα αποτελέσματα των πολιτιστικών και δημιουργικών κλάδων που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής πραγματικότητας.

 

 

  Το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας αποτελείται από μέλη, φίλους και συνεργάτες και είναι αυτοδύναμος και αυτάρκης φορέας. Από ίδρυσής του και μέχρι το 2012 η συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα ήταν περιορισμένη ακριβώς γιατί ο αρχικός στόχος σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης ήταν η έρευνα, η  κατανόηση, η χαρτογράφηση του πολιτισμικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα αλλά και η διάνοιξη αγορών με τη συμβολή των συνδεδεμένων με αυτόν φορείς.

 

  Σήμερα το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας αποτελεί ένα από τα πιο ουσιαστικά κέντρα πολιτιστικού προσανατολισμού σε επίπεδο κατανόησης των φαινομένων.

 

  Με τη δική σας συμβολή το Συμβούλιο Τεχνών της Ελλάδας θα γίνει ένα από τα πιο απλά, κατανοητά και εύχρηστα εργαλεία στα χέρια των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών μονάδων του τόπου.

Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.