Μνήμη, ICCIRA, Αθήνα, Μάιος 2015

Μια φωτεινή ημέρα τους έφερα όλους στην Αθήνα! Γιατί, και κάπως έτσι καταχωρείται στο διεθνή χάρτη της Πολιτιστικής Πολιτικής και Οικονομίας ένας τόπος.

Από αριστερά, ο υποφαινόμενος, στη συνέχεια οι φίλοι και συνάδελφοι:

Jorge Pinto, Καθηγητής Πολιτιστικής Διαχείρισης και Πολιτικής με ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Ελεγκτής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προτάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Xavier Greffe, Καθηγητής στη Σορβόννη, Σύμβουλος Υπουργού Πολιτισμού, Γαλλίας και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με ειδίκευση στην Οικονομία της Πολιτιστικής κληρονομιάς και των Πνευματικών Δικαιωμάτων,

Andy Pratt, Καθηγητής Πολιτιστικής Οικονομίας, Kings College, Σύμβουλος Υπουργού Πολιτισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Wolfgang Schneider, Ιδρυτής του τμήματος Πολιτιστικής Πολιτικής, Καθηγητής Πολιτιστικής Πολιτικής και Έρευνας Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτιστικής Πολιτικής UNESCO, στην έδρα Πολιτιστικής Πολιτικής στο Hildesheim.

Συμμετείχαν όλοι ως ομιλητές στο συνέδριο για την Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη που γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Συνέδριο είναι διεθνής θεσμός, κάτω από το Brand Name ICCEDA (www.icceda.org).

Εσείς, το γνωρίζατε; Το γιατί, θα πρέπει να σας απασχολήσει.

Παναγιώτης Νόιφελτ (ανάρτηση: Όλγα Γρατσανίτη)